Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Sommerbilletten 2021

Reis så mye du vil i Troms og Finnmark i syv dager

Nå kan du reise så mye du vil med bussene og båtene til Troms fylkestrafikk og Snelandia i sommer. Oppdag alt fra Tjeldsund i sør til Nordkapp i nord, og alt det store, vakre og ville innimellom.

Reis så mye du vil i sju dager

Sommerbilletten varer i sju dager og koster 990 kroner for voksen og 495 kroner for barn/honnør-billett. Barn i alderen 0–5 år reiser allerede gratis i følge med en voksen. Sommerbilletten kjøpes i perioden 1. juni 2021 og 24. august 2021 og varer i sju dager fra du kjøper billetten.

Kun tilgjengelig i app

Sommerbilletten kan kun kjøpes i Snelandia Mobillett-app eller i Troms Billett-app og er gyldig i hele fylket uavhengig av hvilken app du velger å kjøpe den i. Billetten gjelder for buss og hurtigbåter som drives av Snelandia og Troms fylkestrafikk. Ferger er allerede gratis for passasjerer som reiser uten bil (med unntak av sambandet Gryllefjord-Andenes og øyene utenfor Vengsøy).

Del dine opplevelser

Vi oppfordrer alle de som reiser til å dele sine opplevelser på emneknagg #sommerbilletten på sosiale medier, slik at andre som også reiser med Sommerbilletten kan få tips til gode reiseopplevelser i Troms og Finnmark.

  • Tips 1: Visit Lyngenfjord har har laget en egen "hop on, hop off guide til strekningen Tromsø-Alta. Les mer om det ved å klikke her.

Samarbeid

Sommerbilletten er et samarbeid mellom kollektivoperatørene Troms fylkestrafikk og Snelandia i Troms og Finnmark fylkeskommune og reiselivsbransjen i Nord-Norge.

 

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva er inkludert i Sommerbilletten?

Sommerbilletten gir deg fri reise i sju dager fra du kjøper billetten på alle busser og båter som drives av Troms fylkestrafikk og Snelandia. Billetten gjelder også bestillingstransport (Flexx-ruter), men inkluderer ikke bil på ferge.

Er jeg garantert plass?

Sommerbilletten gir ikke garantert plass med unntak av ruter som har plassgaranti på Troms fylkestrafikk linje 100 Narvik–Tromsø og linje 150 Tromsø–Alta. Plassgaranti på hurtigbåt linje 2 Tromsø–Finnsnes–Harstad kan kjøpes på tromskortet.no. På øvrige ruter er det normalt god plass.

Kan jeg ta med større bagasje?

Har du større bagasje, kan det hende at du må betale ekstra for dette. Se mer her. Det kan være begrenset bagasjeplass på bestillingsruter (Flexx), som på enkelte linjer kjøres av ordinære drosjebiler.

Kan jeg ta med sykkel og barnevogn?

Reisende kan ta med barnevogn og sykkel i den grad plassen om bord tillater dette. Barnevogn kan tas med gratis som reisegods av betalende kunde, mens det må løses ekstra billett for sykkel o.l. Se egen prisliste for sykkel og lignende for buss her: https://www.tromskortet.no/buss/category4524.html og hurtigbåt her: https://www.tromskortet.no/hurtigbat/category4536.html

Kan jeg ta med kjæledyr?

Transportmidlet har ikke plikt til å ta med levende dyr unntatt førerhund og politihund. På grunn av problemstillinger med allergi tillates det ikke pelsdyr (hund, katt etc) på Troms fylkestrafikk sine busslinjer 100-160 eller i salonger og sittegrupper på ferger og hurtigbåter.

Hva med smittevern?

Det er viktig å ivareta smittevernet på reisen. Følg oppdatert informasjon om smittevern på  https://www.tromskortet.no/kampanje-forside/tiltak-og-reiserad-for-kollektivtrafikken-article6529-789.html

Hvordan kan jeg planlegge reisen?

Bruk reiseplanleggeren på tromskortet.no eller snelandia.no for ruteplanlegging.

Se nettsteder for tips til reisemål:

Foto: Knut Hansvold / nordnorge.com.

Til toppen