Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Viktig informasjon om skoleskyss fra 17. august

Skoleskyssen går som normalt og det skal være trygt å reise kollektivt. Det er fortsatt viktig å ta ansvar og vise hensyn til hverandre.

Følger nasjonale retningslinjer

Skoleskyssen går som normalt og Troms fylkestrafikk følger nasjonale retningslinjer for å sikre at smittevernstiltak ivaretas i kollektivtrafikken. Fra 17. august er alle busslinjer tilbake til høstruter, som betyr flere busser på veien, økt frekvens og større kapasitet enn nå i sommer. Av smittevernhensyn er fortsatt fordøren på bussen stengt for på- og avstigning, de reisende må derfor fortsatt benytte dørene bak i bussen. 

– Vi har fortsatt forsterket renhold på bussene, men det er samtidig viktig at alle tar ansvar, viser hensyn til hverandre og følger reiserådene. Vi ønsker alle elever en trygg og god skolestart, sier daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones. 

Her kan du lese mer om reiserådene til Troms fylkestrafikk

Reisekort skal medbringes på reisen

Fordørene er fortsatt stengte og det vil derfor ikke være mulig å avlese reisekort på mange av Troms fylkestrafikks distriktslinjer. Reisekort skal alltid medbringes, og avleses på billettmaskin der hvor det er mulig. På mange busser har Troms fylkestrafikk de siste ukene plassert billettmaskinen lenger ned i bussen slik at reisekort kan avleses ved påstigning. På bussene i Tromsø by vil det være mulig å avlese reisekort på maskiner i midtgangen bak som normalt.

– Til de som ikke har mulighet til å lese av reisekorteten ber vi passasjerer kun om å medbringe reisekortet. Det er kun mulig å avlese reisekort på enkelte av våre distriktslinjer og i Tromsø by, forteller Kurt Bones. 

Reiseråd 

•    Ikke reis hvis du er syk. Hvis du er syk eller mistenker at du er syk skal du ikke reise med offentlig transport.
•    Bruk sykkel og andre transportmidler. Overvei å sykle, gå eller å bruke andre transportmidler istedenfor å bruke offentlig transport dersom det er mulig.
•    God hostehygiene. Unngå å hoste og nyse i retning av medpassasjerer. Dersom du må hoste eller nyse bør du gjøre dette i et engangslommetørkle eller i albuekroken.
•    God håndhygiene. Sørg for å ivareta god håndhygiene både før, under og etter reisen. Vær ekstra oppmerksom på dette når du har vært i direkte kontakt med felles berøringspunkter, slik som håndtak, signalknapper, armlener mv.
•    Hold avstand. Forsøk å holde god avstand til andre passasjerer. Det anbefales å holde en avstand på minst en meter til andre medpassasjerer på offentlige transportmidler. 
•    Vis hensyn til andre reisende. Sørg for å vise hensyn til medpassasjerer og andre reisende.

 

 

 

Til toppen