Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Tromsø: Vi har flyttet!

Troms fylkestrafikks kundesenter og venterom i Odd Berg-bygget er stengt permanent fra og med torsdag 21. juni. Fra fredag 22. juni finner du oss i plan 2 på nye Prostneset havneterminal.

Troms fylkestrafikks kundesenter (i våre tidligere lokaler) holder stengt torsdag 21. juni 2018. Det selges heller ikke rundreise til Skjervøy denne torsdagen.
Kundesenteret er på plass i den nye havneterminalen i Tromsø fra og med åpningsdagen fredag 22. juni. Det er også billettautomater både i første og andre plan. Der kan du kjøpe nye Tromskort, fylle på reisekortet ditt eller kjøpe billetter til buss og hurtigbåt. Forhåndskjøpt båtbillett på automat gir ikke plassgaranti. Plassreservasjon for linje 2 Tromsø-Finnsnes-Harstad skjer fortsatt via nettstedet plass.tromskortet.no

Fredag 22. juni-søndag 24. juni: Alle regionbusser har ankomst og avgang fra terminalområdet (inne)
Alle distriktsbusser har ankomst og avgang fra gamle Prostneset bussterminal (ute).
Mandag 25. juni: Alle distrikts- og regionbusser har ankomst og avgang fra terminalområdet (inne).

Plan 2: Fra fredag 22. juni: Her finner du vårt kundesenter.

Hurtigbåter (linje 2) til Finnsnes-Harstad, (linje 3) Skjervøy og (linje 4) Vikran, Tennskjer og Lysnes har alle ankomst og avgang via plan 2 og sluser ned til kai i Prostneset havneterminal:
 

Generell informasjon:

Prostneset havnterminal åpner fredag 22. juni.
Aller første avgang fra Tromsøs nye buss- og båtterminal er bussavgang til Narvik kl. 06.10 (linje 100). Bussene vil ankomme og gå fra bussområdet på første plan, skrått til venstre hvis du har kommet inn via hovedinngangen nede.

Avganger og ankomster med hurtigbåtene fra kl. 07.00 skjer via venteareal på 2. plan og trapper ned til sluse for reisende/ankommende med hurtigbåt på første plan. Ankomster til Tromsø er via flytebrygge og inn via terminalen. Ankomst- og avgangssluser er i tillegg til trapper, også utstyrt med en stor personheis mellom plan 1 og 2.
Dør ut til kai åpnes og lukkes fra båtene og det er opprop for ombordstigning via høyttaleranlegg.

Foruten hurtigbåtene, vil også regionbussene linje 100 (Tromsø-Narvik), linje 105 (Tromsø-Nordkjosbotn-Storsteinnes-Øverbygd-Rundhaug-Buktamoen) linje 150 (Tromsø-Alta) og linje 160 (Tromsø-Nordkjosbotn-Skibotn-Storslett) ha avgang og ankomst fra havneterminalen fra 22. juni.

Fra mandag 25. juni kl. 07.20 vil også distriktsbussene (linjene 412, 415, 420, 425, 428, 430 og 450) ha avgang og ankomst fra den nye terminalen.

Troms fylkestrafikk kommer til å ha serviceverter gående rundt på terminalen i forbindelse med åpningen. Ta kontakt med en av dem, eller kom innom kundesenteret hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Informasjonskjermer med avgangs- og ankomstinformasjon for busser og hurtigbåter er strategisk plassert rundt på havneterminalen.

Bagasjeoppbevaringen befinner seg rett ved hovedinngangen på 1. plan, til venstre for utgangen til bussområdet.

Sykkelparkering
Det er etablert en stor sykkelparkering (96 sykler) til venstre for hovedinngangen på første plan.

Privatbiler
Kjøreveiene utenfor terminalen er i hovedsak forbeholdt busser og drosjer. Det er ikke lagt opp til at privatbiler i særlig grad skal kjøre helt inn til terminalbygget, med mindre man har funksjonsnedsettelser som krever kort gangavstand. HC-plasser er om lag 30 meter fra hoveddør. Ut over disse er det svært få parkeringsplasser for privatbiler i umiddelbar nærhet. Vi anbefaler derfor at du som kjører bil, og skal hente eller bringe noen til terminalen, heller finner alternative parkeringsplasser i sentrum for av- og påstigning. 

Åpningstider Prostneset havneterminal
Terminalbygget er åpent alle dager i perioden kl. 05.30 - 02.00.
Troms fylkestrafikks kundesenter er åpent mandag - fredag i tidsrommet kl. 08.00-16.30.
Øvrige leietakerne i bygget vil ha individuelle åpningstider.
  

Til toppen