Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Troms fylkestrafikk lanserer ny billettapp

Den 2. juni vil Troms fylkestrafikk lansere Troms Billett. Den nye billettappen vil erstatte Troms Mobillett.

Troms Billett vil være tilgjengelig for nedlasting fra og med 2. juni for iPhone og Android.

Tidenes digitale flyttesjau

Siden 2014 har det vært nærmere 300 000 nedlastninger av appen, som nå står for over 50 prosent av alle billettkjøp i kollektivtrafikken i Troms.

– Vi skal nå flytte hundretusener over på den nye appen. Det må være snakk om tidenes største digitale flyttesjau i Nord-Norge, sier fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap).

Nasjonalt samarbeid

Appen er utviklet av et offentlig-offentlig samarbeid mellom flere fylker. Totalt sett vil den nye appen være økonomisk fordelaktig, samtidig som en ny felles plattform betyr økt samarbeid mellom fylkene for de digitale tjenestene.

– Vi har jobbet godt sammen med de andre fylkene og er trygge på at dette er en god løsning for kundene våre. På sikt er vi tjent med en felles digital løsning, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Erstatter Troms Mobillett

Fordi det kommer ny billettapp er kjøp av 30-dagers periodebilletter i Troms Mobillett stoppet. 7-dagers periodebilletter vil også være utilgjengelig for kjøp fra 25. mai i Troms Mobillett. Dagens billettapp Troms Mobillett vil slutte å fungere 15. juni.

I Finnmark vil Snelandia Mobillett fortsatt være gjeldende.

Til toppen