Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Takstendring fra 1. februar 2018

Det blir nye priser på buss, hurtigbåt og ferge. Samtidig gjøres noen forenklinger.

Fylkesrådet i Troms har fastsatt nye takster for kollektivtrafikken i Troms fra 1. februar 2018.
Billettpris på hurtigbåt går opp om lag 2,6 prosent. Periodebilletter buss for en sone, ung voksen og voksen settes opp med 20 kroner per måned. Enkeltbillett buss, kjøpt med Troms Mobilett eller Tromskortet, en sone voksen øker med kr 1,60 fra kr 29,60 til kr 31,20. Billett buss, for barn og ungdom samt honnør holdes uendret på kr 19,-.
Nytt er at verneplktig personell heretter også kan kjøpe billetter til halv pris (tilsvarende barn/ungdom og honnør) på sine reiser. Ordningen med samme pris hele døgnet på bussen (der du kan reise med dagtakst/periodebillett også på nattbussen) vidererføres som tidligere.

Vi tar også bort gruppebillett på buss. Årsaken er at billett kjøpt med Tromskortet eller Troms Mobillett gir samme pris (og rabatt) som gruppebilletten.
På fergene blir det nå enklere for deg som reiser med tilhenger. De nye tilhengerreglene gjelder kun kjøretøy registrert som person- eller varebil (og inntil 3500 kg og 6 meter).

Under 20 år?
Vi slår nå sammen barnebilletter og ungdomsbilletter og utvider samtidig aldersgrensen til en ny felles kategori for alle under 20 år. Dette gjør det mye enklere for deg som er ung, og du slipper å endre alderskategori i Tromskortet ditt når du fyller 16 år.
Endringen betyr også at du som i dag er 18 eller 19 år, heretter slipper å betale voksenbillett på bussen og hurtigbåten. Nå får du halv pris på alle kollektivbilletter i Troms, også på hurtigbåtene.
NB: Du som i dag er 18 eller 19 år og som har autoreise voksen på Tromskortet ditt (der en enkeltbillett trekkes automatisk) må huske å få endret billettkategori i kortet fra 1. februar. I motsatt fall vil du fortsatt belastes for voksen takst.
Billettypen Ungdom Total (for deg som er 16 til 19 år) videreføres med samme aldersgruppe og pris (kr 660,-) som tidligere.

Forbedring av rabatten for deg i aldersgruppen 20-29 år på hurtigbåt linje 2 Tromsø-Harstad-Tromsø
Du som benytter Ung Voksen-billettt får heretter 40 prosent på hele 36 av totalt 38 hurtigbåtavganger. Tidligere har det vært 50 prosent rabatt på kun 4 avganger. Rabatten gjelder alle dager unntatt torsdag og fredag kl. 16.15 fra Tromsø.

Familierabatt HELG
Vi endrer reglene for billettypen Familierabatt HELG. Nå kan en voksen over 20 år ta med inntil 4 barn under 16 år gratis på bybussen (en sone) lørdager og søndager. Du som reiser med barna og er over 20, må selvsagt ha løst gyldig billett. Gyldige billettyper er voksen, ung voksen eller honnør, enten som enkeltbillett eller periodebillett.

Gratis med hund på bybuss i Tromsø og Harstad

Gladmelding til deg som har hund! Du kan nå ta med deg hunden gratis på bybussene i Harstad og Tromsø. Billettypen gjelder også om bord på distriktsbusser så lenge du stiger på og av innenfor bysonen.

Ny takstberegning for personbil med tilhenger på fergene


Bil inntil 6 meter og under 3501 kg med tilhenger (båt-, heste- og vanlig henger, samt campingvogn) betaler heretter personbiltakst med enkel, dobbel eller tredobbel personbiltakst for fergestrekningen, avhengig av vogntogets samlede lengde.
Inntil 6,0 meter belastes en ordinær enkeltbillett til personbiltakst.
Fra 6,01-10,0 meter belastes 2 x enkeltbillettpris til personbiltakst.
Over 10,01 meter belastes 3 x enkeltbillettpris til personbiltakst.
Betaler du med Tromskort eller Troms Mobillett, brukes rabattert pris som beregningsgrunnlag. For bankkort eller kontant betaling er det som tidligere kun ordinær pris uten rabatt.

Lørdagsbillett på hurtigbåt, linje 2 Tromsø-Harstad-Tromsø
Nå tilbys også den populære Lørdagsbilletten på hurtigbåten som envegsbillett. Da slipper du å kjøpe tur/retur hvis du ikke trenger returbillett på lørdagen.

 

 

Til toppen