Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Takk til Bjørklids Ferjerederi

Troms fylkestrafikk takker Bjørklids Ferjerederi for lang og tro tjeneste. Den 1. januar 2021 avløses rederiet som fergeoperatør i Lyngen og Ullsfjorden.

Fylkets største fergesamband

Bjørklids Ferjerederi ble etablert av Kjell Bjørklid i 1949 og har siden betjent sambandet mellom Lyngseidet og Olderdalen. I 1960 ble sambandet mellom Breivikeidet og Svensby etablert og også betjent av rederiet. I 2019 var det til sammen 462 017 passasjerer som reiste med Lyngen- og Ullsfjordfergene, og sambandene er to av de mest trafikkerte fergene i Troms og Finnmark. 

– Det er vemodig også for oss i fylkeskommunen, og vi takker for et godt samarbeid i alle disse årene. Bjørklids har levert et trygt, forutsigbart og godt tilbud for alle i fylket, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap). 

Norled tar over

Den 1. januar 2021 overtar Nordled driften av fergesambandene over Lyngen og Ullsfjorden. De nye fergene som skal betjene sambandet vil ha samme kapasitet som dagens ferger. Kontrakten på de to fergestrekningene gjelder frem til 2031. Fylkeskommunen har som mål at det innen januar 2023 skal starte opp med hybridisert fergedrift på begge sambandene. 

– Vi ønsker velkommen til Norled som nå tar over driften. Vi har samarbeidet godt med Nordled i øvrige kontrakter og har tro på at de vil levere et tilbud som lever opp til forventningene til både fylkeskommunen og de som reiser, sier fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap).

Her kan du lese mer om de nye fergene.

Her kan du lese mer om hybridisering av fergene.

 

Til toppen