Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Spørsmål og svar om smittesporingskoder

Her får du svar på det du måtte lure på i forbindelse med smittesporingskodene som er satt opp på enkelte regionbusser og hurtigbåter.

Vi har nå satt opp egne smittesporingskoder på enkelte regionbusser og hurtigbåter slik at vi har mulighet til å varsle deg ved eventuell smittesporing.

Hvor finner jeg QR-koden?

Du finner QR-koden på et klistremerkene enten på setet foran deg, eller på vinduet ved siden av setet. Klistremerket ser slik ut: (merk at dette bildet ikke kan benyttes for scanning, bruk koden som er om bord)

 

Hvordan scanner jeg QR-koden?

Du kan bruke mobilkameraet ditt på QR-koden. Da kommer det opp et forslag på en link du klikker på. Det kan hende denne funksjonen ikke fungerer på alle Android-mobilkamera. Om det ikke kommer opp en link, må du manuelt skrive inn lenken som står under QR-koden i nettleseren på din mobil. Hver QR-kode er unik for hvert kjøretøy. 

Hvor finner jeg setenummer?

Når du er inne på lenken så registrerer du telefonnummer og hvilket setenummer du sitter på. Setenummeret finner du oppe i høyre hjørne på klistremerket. Personopplysningene blir lagret i 30 dager. 

Hva om jeg ikke har smarttelefon?

Om du ikke har smarttelefon og ikke får til å lagret informasjonen når du er ombord, kan du notere deg ned lenken og setenummer og registrere deg på en annen enhet når du har mulighet. Du kan også få noen andre til å hjelpe deg. Det er ikke nødvendig at du selv er den som foretar registreringen, så lenge dine opplysninger blir registrert. 

Hva gjør dere med mobilnummeret mitt?

Mobilnummeret ditt blir lagret i 30 dager og det vil kun benyttes i forbindelse med en eventuell smittesporing. 

På hvilke linjer er det smittesporing?

Det skal finnes klistremerker for smittesporing på følgende hurtigbåter: linje 2, 3, 4, 5, 6 og 9. Og følgende regionbusser: Linje 100, 105, 150, 155 og 160. 

Hvorfor er det ikke smittesporing på andre linjer?

I samråd med lokale smittevernmyndigheter er det avgjort at det kun er nødvendig på reiser som varer mer enn en time. 

Les mer om våre reiseråd her. 

Til toppen