Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Snø og is på nummerskilt skaper utfordringer på ferger

Tildekte nummerskilt medfører utfordringer for betaling om bord på fergen. Bilførere oppfordres til å holde nummerskilt lesbare i trafikken.

Må kunne lese nummerskilt

Siden 3. mai 2021 har det kun vært mulig å betale med AutoPASS om bord på de fleste fergesamband i Troms og Finnmark. For å kunne ta betalt for fergebilletten må mannskap om bord kunne lese av nummerskiltet på kjøretøyet. Med vinterens inntog i landsdelen opplever nå Troms fylkestrafikk utfordringer med at mange biler kjører om bord i fergene med nummerskilt som er tildekket av snø eller is. Dette skaper utfordringer for mannskap om bord.

– Det er viktig at de som reiser med ferge er påpasselig med å børste av snø og is fra nummerskilt før de kjører om bord i fergen. Dette gjør jobben lettere for mannskap om bord og skaper en raskere og bedre reise for alle, sier daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones.

Kan skape forsinkelser

Det er fører av kjøretøyets ansvar å sørge for at nummerskilt er synlig ved ombordkjøring. Dette gjelder både på ferge og i trafikken for øvrig. Fører skal påse at nummerskilt er lesbart og fri for vegstøv, søle, snø eller is. På dager med mye snø, vind, fokk eller kalde temperaturer er risikoen for at lesbarheten til nummerskiltene svekkes av forholdene. Hvis mange biler har uleselige skilt vil dette påvirke punktligheten i kollektivtrafikken. 

– Vi oppfordrer alle som reiser til å sjekke skiltene før de kjører om bord i fergen, på den måten unngår vi forsinkelser. Hvis alle tar ansvar for eget kjøretøy, så blir ombordkjøringen så rask og effektiv som mulig, sier Kurt Bones i Troms fylkestrafikk.

Til toppen