Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Skal du hjem til jul? Sett deg godt inn i våre reiseråd før du reiser

De neste dagene vil mange reise hjem til jul. Vi forventer økt trafikk og anmoder våre passasjerer om å vise hensyn og følge våre reiseråd.

 

70 prosent kapasitet

I samråd med lokale smittevernmyndigheter har vi redusert kapasitet på buss og båt til 70 prosent av totalkapasiteten til transportmiddelet. Vi følger utviklingen nøye og har også innenfor disse rammene god kapasitet til å få alle hjem til jul.

Hold avstand, vis hensyn

Alle som reiser har ansvar for å følge reiserådene. Bussjåfører eller mannskap om bord har ikke ansvar for å påse at reiserådene følges. Bussjåførenes hovedoppgave er å kjøre bussen på en trygg og forsvarlig måte. Mannskap om bord skal sørge for at reisen er trygg og effektiv for de som reiser. Å ivareta et godt smittevern er et kollektivt ansvar.

Våre reiseråd finner du her.

Kjøp billett i Troms Billett-appen

Den beste og tryggeste måten å betale for seg om bord er ved å bruke vår billett-app Troms Billett. Av smittevernhensyn er det ikke mulig å betale med kontanter.

Troms Billett laster du ned her.

Plassgaranti på hurtigbåt

Hvis du ønsker å være garantert plass om bord på hurtigbåt Linje 2 Tromsø – Finnsnes – Harstad anbefaler vi at du kjøper plassgaranti. Dette koster 30 kroner og kan kjøpes på våre nettsider eller ved å bruke Troms Plass-appen. Oppmøte med plassgaranti må skje 10 minutter før avgang. Plassgaranti må kjøpes i tillegg til billett.

Kjøp plassgaranti på nett her.

Last ned Troms Plass-appen her (kun mulig å betale med Vipps):

iPhone

Android

Vi har ikke plassgaranti på andre hurtigbåtlinjer enn Linje 2.

Plassgaranti på regionbuss

Har du billett med våre regionbusser er du garantert plass om bord. Skulle avganger bli fulle vil vi sette opp ekstra busser.

Må jeg bruke munnbind?

Nei, det må du ikke. Men munnbind er anbefalt når det ikke er mulig å holde en meter avstand. Passasjerer bør ha munnbind tilgjengelig før reiser. Dette gjelder for alle våre busser, hurtigbåter og ferger. Gjelder reisende over 12 år. Følg råd om riktig bruk av munnbind. Ha hånddesinfeksjonsmiddel tilgjengelig dersom du bruker munnbind. Ta munnbindet av etter reise, og kast munnbindet i en søppelbøtte når du har forlatt transportmiddelet. Det er foreløpig ikke et lokale pålegg om munnbind, men vi anbefaler bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde en meter avstand.

Bruk vår reiseplanlegger

For å planlegge reisen din anbefaler vi deg å bruke Troms Reise-appen, eller vår reiseplanlegger på tromskortet.no. Her finner du informasjon om avganger og eventuelle forsinkelser.

Troms Reise-appen kan lastes ned her.

 

Til toppen