Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Redusert kapasitet på hurtigbåt- og regionlinjer

For å ivareta smittevern reduserer vi nå kapasitet på reiser over én time på hurtigbåt- og regionlinjer.

Tar grep

For å vurdere smitterisiko og tiltak for kollektivtrafikken har Troms og Finnmark fylkeskommune de siste ukene hatt et tett samarbeid med det kommunale smittevernapparatet i Tromsø og Harstad. Med flere som reiser er det nå et behov for å redusere kapasiteten for hvor mange som slippes om bord.

 – Vi har fulgt utviklingen nøye. I forbindelse med utfarten rundt høstferien hadde vi tilfeller hvor det var vanskelig for de reisende å opprettholde én meters avstand om bord. Da må vi ta grep, forteller daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones.

70 prosent kapasitet

De nasjonale retningslinjene til FHI tilsier at enmetersregelen kan fravikes på reiser som varer under én time, så lenge de grunnleggende smittevernreglene er ivaretatt. Alle linjer som har total reisetid på over én time vil nå ha totalkapasitet på 70 prosent.

– Det skal oppleves som trygt å reise med oss. Det å legge til rette for å holde en meters avstand er et sentralt smitteverntiltak, derfor reduserer vi nå kapasiteten på alle linjer med over én times reisetid, forteller Bones.

Minner om reiseråd

Troms fylkestrafikk oppfordrer de reisende til å vurdere reisens nødvendighet og følge reiserådene for kollektivtrafikken. Pasientreiser skal prioriteres og det reserveres plasser for de som av helsemessige årsaker må reise. For hurtigbåtlinje 2 mellom Tromsø og Harstad er det mulig å kjøpe plassgaranti via appen Troms Plass eller via nettsiden tromskortet.no.

– Vi er avhengig av et godt samarbeid med de som reiser, og oppfordrer alle til å holde avstand, vise hensyn og sette seg inn i våre reiseråd, sier Kurt Bones.

Reiserådene til Troms fylkestrafikk finner du her.

Disse linjene vil nå ha totalkapasitet på 70 prosent.

Hurtigbåt (fra torsdag 15. oktober kl 13:00):

Linje 2 Tromsø – Finnsnes – Brøstadbotn – Engenes – Harstad

Linje 3 Tromsø – Skjervøy

Linje 4 Tromsø – Vikran – Tennskjer – Lysnes

Linje 6 Harstad – Bjarkøystedene – Sør-Senja

Linje 9 Skjervøy – Kvenangen – Skjervøy – Vorterøy

Buss:

Alle regionlinjer buss med reisetid over én time. (Gjelder fra fredag 16. oktober)

Til toppen