Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Prisendring 2021

1. februar 2021 endrer vi billettprisene for buss, hurtigbåt og ferge. Her finner du en oversikt over de nye prisene.

Den prosentvise endringen for de ulike billettkategoriene for buss, båt og ferge ligger mellom 2 og 3 prosent i 2021.

Her finner dere oversikt over de nye prisene:

Buss

Hurtigbåt

Ferge

Endringer buss

Prisene i sone 1 økes med 1 krone fra 35 kroner til 36 kroner for forhåndskjøpte enkeltbilletter. En økning på 2,8 prosent. Priser for sone 2-8 følger en formelmodell som gir noenlunde tilsvarende prisøkning. Rabatten for forhåndskjøpte billetter i sone 2-8 beholdes på 20 prosent.

Den delen av Tromsø kommune som er på Rebbenesøy (sone 54010) innlemmes i sone 54046 Karlsøy og Lyngen. Bussreisende fra hele Rebbenesøy betaler da samme pris når de skal til Ringvassøy og Tromsø.

Endringer hurtigbåt

Priser for passasjerer økes med 1 krone pr. sone (10 km). For en reise på 100 km, økes prisen med 10 kroner. Den lengste båtturen, Tromsø-Harstad, øker med 15 kroner på fullprisbillett og med 12 kroner på forhåndsbetalt billett.

Småbarn 0-5 år reiser gratis med både buss og hurtigbåt (må ha ledsager).

Endringer ferge

Prisene på ferge i Troms og Finnmark følger riksregulativets pristabell, men med egne gjeldende rabattordninger.

I løpet av mai 2021 vil fergene i Troms og Finnmark gå over til AutoPASS for ferge. Fra det tidspunktet følges AutoPASS-regulativet for ferge. AutoPASS erstatter både reisekort, bedriftsapp og Troms Billett. Det vil kun være mulig å billettere seg gjennom AutoPASS. Prislistene kunngjøres på autopassferje.no når Samferdselsdepartementet har gjort vedtak. AutoPASS betyr at vi slutter oss til et nasjonalt system for billettering på ferge. Det nye AutoPASS for ferge har også et eget prisregulativ som er ca. 20 prosent høyere enn dagens priser, men som til gjengjeld har bedre rabatter. Her kan dere lese mer om AutoPASS: https://bit.ly/AutoPASSferge

Hvorfor justerer vi prisene?

Prisene for kollektivtrafikken ble vedtatt av fylkesrådet i Troms og Finnmark fylkeskommune den 15. desember 2020. Fylkeskommunen gjennomfører årlige prisjusteringer for kollektivtransporten. Dette gjøres for å følge den økonomiske utviklingen i samfunnet, samt for å sikre inntekter slik at vi kan opprettholde kollektivtransporten innenfor gjeldende rammer og vedtatte prioriteringer.

Fylkesrådets vedtak:

Møtekalender - Møter - Fylkesrådet (15.12.2020) (opengov.cloudapp.net) (sak 349/20)

Priser for buss fra 1. februar 2021

Klikk på bildet for bedre oppløsning. Denne tabellen gjelder for forhåndssalg. Det er dyrere å kjøpe billetter om bord. 

Det er egne priser for de som bor i Tromsø.

For resten av regionen er det følgende priskategorier som gjelder:

Til toppen