Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Nye knalltall for Troms Mobillett!

Ny salgsrekord med over 200.000 solgte mobilbilletter i mars.

Fasit etter oppsummeringen av mars er 205.894 solgte mobilbilletter, der enkeltreise Voksen på bussen troner på en klar topplassering med i underkant av 100.000 solgte. På 2. plass finner vi samme billettype for Barn/Ungdom (4 til 19 år) med om lag 40.000 solgte. På bronsjeplassen er det enkeltbillett buss kategori Ung Voksen (20-29 år) med ca. 19.000 solgte.

Mobilbillett på ferger er svært populært
- Noe som kanskje overrasker, er at fergekundene i Troms ser ut til å ha trykket Troms Mobillett til sitt bryst. Ser vi på hele fjoråret samlet, havnet mobilkjøpt fergebillett for personbil inntil 6,0 meter på en 3. plass, med over 212.000 fergebilletter. Det utgjør nesten 11 prosent av alle mobilbillettene for 2018. Det sier Ivar B. Prestbakmo (Sp), fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms fylkeskommune. Mobilappen er enkel å benytte og man kan kjøpe billett mens man venter i køa før man skal kjøre ombord. For mars 2019 kom fergebilletter på mobil på 4. plass, med kun 70 færre billetter enn Ung Voksen på buss.

Reisekortet holder stand
-Fortsatt er det det "Tromskortet" (det ordinære reisekortet i fylket ) som benyttes mest. Det skyldes nok at det oppleves som enkelt og trygt for alle våre kunder, både liten og stor, sier Ivar B. Prestbakmo. Reisekortet tåler kulde, vær og vind og trenger heller aldri trenger lading, annet enn påfyll av reisepenger eller periodebilletter.
Men vi ser at andelen faste daglige mobillettbrukere øker. Hver måned reiser mellom 2 og 3.000 kunder i aldersgruppen 20 til 29 år på sine 30 dagers bussbilletter kjøpt med mobilen.

Lykkes med digital strategi
-Trenden med at stadig flere benytter våre mobilapper og elektroniske selvbetjeningsløsninger er i tråd med Troms fylkes digitalstrategi, sier Prestbakmo. Nettbutikkene og planleggingsverktøy er åpne og tilgjengelige alle dager hele året, og kundene betjener seg selv når de vil.
- Når vi seinere i år får på plass sanntid på de nye busskontraktene i fylket, når vi nok en milepæl med sanntid på alle busser, båter og ferger som vi har ansvaret for i Troms, avslutter fylkesråd Ivar B. Prestbakmo.  


Ivar B. Prestbakmo (Sp), fylkesråd for samferdsel og miljø, og fylkesrådets nestleder.
Foto: Lars Åke Andersen

 

Til toppen