Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Norled AS er vinneren av anbudet på linje 2, 3 og 4.

Linje 2, 3 og 4 er for første gang lyst ut som en samlet kontrakt, og vi mottok konkurransedyktige tilbud fra de tre største hurtigbåtoperatørene i landet. Tildelingen er gjort på bakgrunn av pris og kvalitet.

Linje 3 og 4 har samme kapasitet som dagens båter, trykk her for å lese mer om MS Brage som skal gå i linje 3 og 4.

På linje 2 vil det bli bygd to nye fartøy der hver har 296 seter, dette er 46 flere seter enn i dagens båter. Sammen med økt komfort ligger dermed forholdene til rette for flere reisende på linje 2.

I tillegg til at den nye kontrakten er rimeligere enn dagens kontrakter kan også de reisende glede seg over bedre komfort i de nye båtene. Det vil bli bedre benplass, flere seter ved bord, ladepunkt i hvert stolsete og bedre bagasjeplass. Universal utforming har også vært viktig. Det er flere rullestolplasser og alle har bordplass, i tillegg vil av- og påstigning bli enklere.

Hvert år reiser om lag 240 000 mennesker med disse hurtigbåten som fungerer som en livsnerve gjennom fylket. Kontrakten er tildelt for 10 år med mulighet for å ta opsjon i ytterligere 5 år. Kontraktens omfang er på om lag 75 MNOK hvert år og blir dermed den hittil største båtkontrakten i Troms fylke. Kontrakten har oppstart 1.1.2020.

Linje 2 Tromsø-Harstad er en av landets største hurtigbåtlinjer og det er viktig å legge til rette for at flere kan reise kollektivt via sjøveien. Båtene er utstyrt med teknologi som gjør de gjerrige på drivstoff, og er blant verdens mest miljøvennlige båter.

 

                                     Illustrasjon fra innredning i salong på nye båter i linje 2:

 

                                      

 

Til toppen