Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Nå starter helårsfergen

Mandag 6. september blir sommerfergen mellom Brensholmen og Botnhamn en helårsferge. Det betyr daglige avganger mellom Senja og Tromsø hele året.

Prøveperiode 


Fylkesrådet vedtok i 2020 å gjøre det populære fergesambandet mellom Brensholmen og Botnhamn til et helårstilbud. Helårsfergen skal ha en prøveperiode på to år for å vurdere om en permanent helårsferge har livets rett.

– Signalene fra kommunene og reiselivet er at helårsferge er svært ønskelig. Våre estimater viser at det også er et grunnlag for vintertrafikk, vi håper derfor i prøveperioden å se om forutsetningene for permanent drift er tilstede, sier fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap) i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Fergebytte


Torghatten Nord har fått tildelt kontrakten for helårsfergen og det er MF Skutvik som skal betjene sambandet fremover. MF Skutvik har kapasitet på 35 personbilenheter, samme kapasitet som MF Utstein som har trafikkert sambandet i sommer. 

– For å unngå store kostnader ved oppgradering av fergekaiene, som en større ferge vil medføre, har fylkesrådet valgt å videreføre den kapasiteten som har vært på sambandet, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Daglige avganger


Mandag til fredag vil det være fire avganger daglig fra både Brensholmen og Botnhamn. Lørdag vil det være to avganger hver veg, og tre avganger på søndager. 

– Det blir veldig spennende å se hvordan helårsfergen blir mottatt av publikum og vi håper dette er et tilbud som blir populært, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap). 
 

Rutetabellen finner du her.

Til toppen