Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Nå kan du se om bussen er full

For å bidra til å forhindre trengsel og unngå smitte på bussen oppfordres passasjerer til å følge gjeldende reiseråd. Ved å benytte tromsreise.no kan man nå se om det er ledig kapasitet på bussene.

Sanntidskart med passasjertelling

Sanntidskartet tromsreise.no viser nøyaktig hvor bussen er og baserer seg på et automatisk passasjertellesystem om bord i bussen. Kartet mottar posisjonsdata fra bussene hvert femte sekund. Ved å velge ønsket busslinje kan man nå se nøyaktig hvor mange som er om bord i bussen til enhver tid. Troms fylkestrafikk håper dette kan være et nyttig verktøy for de reisende.   

På kort tid har våre utviklere laget en fremstilling av antall passasjerer om bord for å gi våre passasjerer en mulighet til å orientere seg om kapasiteten på sin buss, forteller daglig leder Kurt Bones.

Kun 20 ståplasser om bord

Troms fylkestrafikk har sammen med bussoperatørene Tide og Torghatten hatt befaring med formål å styrke samarbeidet om smittevern i kollektivtrafikken. Med utgangspunkt i nasjonale retningslinjer ble det konkludert at 70 prosent kapasitet på bussene er ønskelig for å ivareta smittevern om bord. Det betyr at det vil være ønskelig at kun 20 ståplasser benyttes på bybusser, og 10 ståplasser på distriktlinjer. 

Det viktigste er å forhindre smitte. Fordøren vil fortsatt være stengt og vi har nå satt et maksimalt antall stående passasjerer vi ønsker om bord. Det er gledelig at vi har en felles forståelse med våre operatører, og at dette er et arbeid vi står sammen om, sier daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones. 

Ikke gå på fulle busser

For å unngå trengsel blant stående passasjerer i midtgang anbefales de som reiser til å ikke gå på fulle busser, men vente på neste buss. Det er også viktig at passasjerer fyller opp alle tilgjengelige sitteplasser før man benytter seg av ståplasser. 

Troms fylkestrafikk er avhengig av et godt samarbeid med de som reiser og oppfordrer alle til å sette seg godt inn i våre reiseråd. Vi oppfordrer også alle til å bruke tromsreise.no for å holde seg orientert om kapasiteten om bord i bussen sin, avslutter Kurt Bones. 

Les mer om våre reiseråd her.

Troms Reise finner du her.

Til toppen