Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Nå kan du se hvor bussen din er i sanntid

Vi lanserer ny tjeneste: Nå finner du bussens nøyaktige posisjon i kart sammen med ruteinformasjon i sanntid.

Et supplement for de reisende

Kartvisning av sanntid og informasjon om bussens faktiske posisjon er en ny tjeneste i Troms som lanseres i dag. Sanntidskartet er å finne på www.tromsreise.no. Sanntidskartet gir også informasjon om bussens kommende stoppesteder og beregnede passeringstider. Her kan de reisende selv velge hvilke linjer og transportmidler de vil ha informasjon om.

– Vi håper dette vil bli godt mottatt av de reisende. I tillegg til alle busslinjer er det foreløpig kun Lyngen/Ullsfjord-fergene som er tilgjengelig i kartet. På sikt håper vi at samtlige av våre båter vil være å finne i sanntidskartet, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap) i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Videreutvikling av sanntidssystemet

Sanntidssystemet har siden lansering i 2017 blitt rullet gradvis ut i hele Troms, og er nå på plass i nesten alle busser, og de aller fleste hurtigbåtene og fergene. Med sanntidskart på plass, er utviklingen ett steg videre.

– Kartet mottar posisjonsdata fra bussen hvert 15. sekund, så visningen er ganske nøyaktig. Ved hjelp av fargekoder kan du i løpet av sekunder finne ut om din buss er forsinket, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Utviklet av fylkeskommunen

Sanntidskartet er utviklet av Troms og Finnmark fylkeskommune og vil foreløpig kun være å finne på nettsiden www.tromsreise.no. Selv om kartet er nytt, er det samme sanntidsinformasjon som Troms Reise-appen og reiseplanleggeren på tromskortet.no viser, men nå kan man se transportmiddelets faktiske posisjon på kart. Det nye informasjonssystemet vil også raskt kunne gi et godt og oppdatert bilde av større avvik i trafikken. Ved større hendelser og avvik vil det også vises i kartet om det er forsinkelser. Det kan derfor være et nyttig hjelpemiddel for de som venter på sine kjære, eller skal hente reisende med kollektivtransport.

– Sanntidsinformasjon har blitt godt mottatt av publikum siden det ble innført, og det har vært mange som har etterspurt en løsning for å se hvor bussen eller båten befinner seg på kart. Det har blitt gjort en meget god jobb internt med utviklingen av dette kartet, og vi er stolte over å kunne tilby denne tjenesten til de reisende i Troms, avslutter fylkesråd Kristina Hansen (Ap). 

Kom med tilbakemeldinger

De nærmeste månedene vil sanntidskartet være i en innkjøringsperiode. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger om avvik, feil og mangler som må rettes opp, eller hvis det er spørsmål eller innspill til hvordan tilbudet kan forbedres.

Tilbakemeldinger registreres direkte på www.tromsreise.no.

Til toppen