Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Har du gamle Tromskort som ikke er brukt på flere år?

Gamle Tromskort som ikke har vært i bruk siden 2015 skal nå ut av våre lister. Kom innom og få overført dine restverdier til et nytt reisekort helt gratis ut året!

Om lag 44.000 Tromskort har ikke vært i bruk siden i 2015. Felles for dem alle er at det ligger en restverdi igjen i reisekortet. Svært mange inneholder småbeløp som alene ikke er nok til en enkeltbillett på bussen engang.
Men der ute finnes det også ett kort med litt over 900 kroner på. Er det du som eier dette?

Du kan enkelt finne saldo på egne reisekort ved å lage deg en profil i nettbutikken vår her på tromskortet. Legg deretter inn kortene dine og se saldo og status for hvert kort. Kommer saldo ikke opp kan det være at kortet er for gammelt og ikke lenger virker. Du kan også ta med dine gamle reisekort og komme innom et av våre kundeserviceavdelinger i Harstad, Finnsnes og Tromsø. 

VIl du bytte inn dine gamle Tromskort i et nytt, gjør vi det helt gratis ut 2019. Ta med godkjent legitimasjon og gjerne kvitteringer hvis du har dette fremdeles og kom innom oss. Dine gamle kort må leveres inn og vi sletter og makulerer disse. Har du ikke mulighet til å komme innom, ring vår kundeservice på 777 88 777 for å avtale fremgangsmåte.

Alle nye reisekort er såkalt interoperable (IO). Det betyr at reisekortet kan benyttes til å betale kollektivreiser hos alle samarbeidende fylker, bl.a. Kolumbus i Rogaland, AKT i Agder, Vestfold, Østfold, Hedmark og Oppland kollektivtrafikk, Ruter i Oslo og Akershus, inkludert togene til Vy (tidl. NSB).

Alle nye reisekort er IO-godkjente og merket med et lite grønt symbol på kortets fremside

Klikk/trykk for større bilde

Selv har artikkelforfatteren funnet flere gamle Tromskort, bl.a. et gammel Tromskort med 4 klipp igjen på, fra 2007. Det lå nederst i ei skuff. Klippekortene i Troms gikk ut for om lag 10 år siden, så hverken jeg eller du kan få tilbake penger for ubenyttede klipp. Men ta med slike kort også, så vi får dem ut av sirkulasjon.


Bortsett fra at du kan finne igjen glemte verdier, vil det å redusere antall reisekort i omløp bidra til å øke hastigheten på våre billettsystemer. Hver gang du leser av kortet ditt på en buss, ei ferge eller på hurtigbåten sjekker systemet om kortet er gyldig og ajourfører kjøpte billetter og saldo på dine reisepenger. Ved avlesning sjekkes også kortnummeret opp mot sperrelister. Det betyr at over 40 tusen kortnummer sjekkes unødvendig hele tiden.

Så se etter i gamle gymbager, ryggsekker, håndvesker, i lommer og i skuffer og skap.
Kanskje du har glemte kort med kæsj liggende?

   

 

 

Til toppen