Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Forenklet busstilbud i Harstad

1. mai overtar Torghatten Buss som operatør for bussene i Harstad. Med nytt linjesystem, flere busser og forbedret frekvens får Harstad et bedre busstilbud.

Informasjon om de nye linjene og linjetabeller finner du her.

Flere busser, økt frekvens

Med 20 prosent flere busser og forbedret avgangsfrekvens tilrettelegges det for fortsatt vekst i kollektivtrafikken. De nye bussene har bedre komfort og økt fokus på sikkerhet, og er utstyrt med den siste generasjon motorer som sørger for lave utslipp, mindre støy og et bedre bymiljø.

– Med flere og bedre busser på veien ligger det nå til rette for fortsatt vekst i kollektivbruken i Harstad. Fylkeskommunen har oppfylt forpliktelsene i Harstadpakken med hensyn til midler til forsterket kollektivtilbud i byen, forteller fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap) i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Enkelt og effektivt bybussnett

Ved oppstart av den nye kontrakten i Harstad blir det innført en helt ny linjestruktur, et såkalt pendelsystem. Ved å gå over til pendellinjer gjennom sentrum, vil store deler av byen nå dekkes av bare seks busslinjer – mot de åtte linjene som har vært før. Dette gir en markant forenkling av nettverket og nye muligheter for direktereiser mellom bydeler. Systemet gir enklere byttemuligheter på knutepunktene Kanebogen, Harstad byterminal og Samakrysset.

– Forenkling har vært viktig i denne prosessen. Vi har brukt mye tid på å lage et linjesystem som sikrer en enkel og god reise for de som beveger seg i Harstad, fortsetter fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Styrket tilbud til Harstad sykehus

Før var det 20 hverdagsavganger til UNN Harstad. Linje 11 Ruggevik – Samamoa og Linje 15 Øvre Gangsås – Fagerlia vil nå til sammen ha 27 hverdagsavganger. En økning på 35 prosent.

– Sykehuset blir nå mer tilgjengelig for kollektivreiser gjennom flere avganger og bedre avgangsfrekvens. Dette har vi fått mange tilbakemeldinger på, og har vært av høy prioritet i arbeidet med det nye busstilbudet for Harstad, avslutter fylkesråd Kristina Hansen (Ap). 

Her er de nye busslinjene

  • Linje 10 Stangnes – sentrum – Trondenes, får halvtimesavganger fram til kl. 17:00 hverdager
  • Linje 11 Ruggevik – sentrum – sykehuset – Samamoa, får halvtimesavganger i rushtid
  • Linje 12 Kilbotn – sentrum – Borkenes/Trastad (tidligere Linje 16), timesavganger
  • Linje 15 Øvre Gansås – sentrum – sykehuset – Fagerlia (passerer sykeshuet), halvtimesavganger i rushtid
  • Linje 18 Grønnebakkan – sentrum – Berg
  • Linje 19 Sentrum – Stangnes ferjekai

Kontrakten mellom Torghatten Buss AS og Troms og Finnmark fylkeskommune gjelder til og med 30. juni 2029, med opsjon på forlengelse på tre år.

Til toppen