Velg språk

  • en_GB
logo
logo

Bank ID ved kjøp i Troms Billett

På grunn av europeiske regler for strengere identitetskontroll vil du kunne oppleve å måtte godkjenne med Bank ID i Troms Billett.

1.januar 2021 ble det iverksatt nye og strengere regler for identitetskontroll av kunder i forbindelse med bankkortkjøp over hele Europa. Målet er å beskytte kundene bedre mot bankkortsvindel, ved at kundens bank får mer ansvar for kontroll og risiko på vegne av sine kunder. Kunder kan derfor oppleve at de oftere må bekrefte sine kjøp med Bank ID. (les mer om Bank ID i nederste avsnitt)

Kjøp i Troms billett-appen

Du  godkjenne med Bank ID på alle kjøp over 300 kr, men det vil av og til også komme på lavere beløp. Det er din egen bank som avgjør om kjøpet må godkjennes med Bank ID og dette kan også variere fra bank til bank. Vår leverandør Ruter har gjort noen tekniske forbedringer som kan kunne bidra til at Bank ID inntrer så sjeldent som mulig, men verken Ruter eller vi har innflytelse på hvor ofte dette vil inntre. Selv om du har lagret betalingskortet i Troms Billett-appen og kun kjøper enkeltbilletter eller andre typer billetter med lav pris vil du altså kunne oppleve å måtte bruke Bank ID for å få billetten selv om beløpet er lavere enn 300 kroner.

Denne ekstra sikkerhetskontrollen kommer til å inntreffe i alle apper og nettsteder hvor du bruker betalingskort, så det er ikke bare i Troms Billett du vil oppleve dette.

Dette kan få konsekvenser for deg om

  • du har barn som har lagret ditt betalingskort i sin app.
  • du er vant til å bruke appen uten bank ID og opplever at det er unødvendig mange steg for å kunne kjøpe billett
  • du ikke har Bank ID på mobilen, og kodebrikken ligger hjemme. Da må du:    
    • Skaffe deg Bank ID på mobil.
    • Bruke Vipps, men det vil også være mulig at Vipps ber om Bank ID. Dette har vi heller ikke kontroll over.

Om Bank ID (3-D Secure)

3-DS betyr sikker identifikasjon av kortholder, dvs. eieren av betalingskort, ved kjøp på nett. Den ekstra sikkerheten består i en sikkerhetssjekk når kunden betaler med betalingskort. Du får opp et nytt vindu der du skal bekrefte din identitet via 3-DS. Den vanligste måten å gjøre dette på er via Bank ID, enten via kodebrikke og passord eller Bank ID på mobil. 3-DS minimerer bankens risiko ved netthandel, siden ingen andre enn kortholder kan bruke kortet i en sikker nettbutikk. 3-DS fungerer dermed som en PIN-kode på nett. 

 

 

Til toppen